Župne informacije

ŽUPNE OBAVIJESTI

DAN POBJEDE I DOMOVINSKE ZAHVALNOSTI I HRVATSKIH BRANITELJA – 05.KOLOVOZ 2020.

Na državni blagdan Crkva se spominje posvećnja bazilike sv. Marije Velike u Rimu. Taj dan će biti sv. Misa u 07:00 sati za našu domovinu Hrvatsku i sve branitelje. Svima čestitamo državni blagdan i pozivamo na molitvu za domovinu. Potrebna nam je uvijek pomoć i blagoslov Božji i zagovor Majke Božje posebice u ovim teškim vremenima duhovne i gospodarske krize te pošasti COVIDA 19. Današnji branitelji domovine su oni koji se Bogu mole, koji štite druge i sebe od zaraze te medicinsko i bolničko osoblje.

PROŠTENJE U SLAKOVCU 09.08.2020.

Povodom svetkovine Preobraženja Gospodinova (Lice Božje) u Slakovcu će biti svečana sv. Misa 09.08.u 11:00 sati koju će služiti mons. Leonard Logožar. Na tu sv. Misu pozivaju se svi vjernici Slakovcu, a na poseban način ovogodišnii prvopričesnici i firmanici iz Slakovca.

PRVI PETAK U MJESECU

Posvećen je Srcu Isusovu. Prilika za sv. Ispovijed je svaki dan pola sata prije v. Mise. Ne zaboravimo onu uzrečicu: „Tko moje Srce štuje, niti kune niti psuje.“

NOVE SLUŽBE SVEĆENIKA U MEĐIMURSKOME ARHIĐAKONATU ODLUKOM PREUZVIŠENOG BISKUPA MONS. BOŽE RADOŠA

  • Vlč. dr.sc. Hrvoje Damiš razrješuje se službe župnog vikara u Župi sv. Jakoba Starijeg apostola u Prelogu i imenuje se biskupijskim povjerenikom za pastoral studenata i župnim upraviteljem u Župi Majke Božje Snježne u Trnovcu.
  • Vlč. Pavao Markač razrješuje se službe župnika u Župi Uznesenja BDM u Svetoj Mariji i umirovljuje.
  • Vlč. Nikola Markušić, razrješuje se službe župnika u Župi sv. Josipa u Novom Virju i imenuje se župnikom u Župi Majke Božje Fatimske u Orehovici i biskupijskim povjerenikom za pastoral Roma.
  • Vlč. Mario Rukelj razrješuje se službe župnika u Župi sv. Fabijana i Sebastijana mučenika u Oštricama i imenuje se župnikom Uznesenja BDM u Belici.
  • Vlč. Damir Slamek razrješuje se službe župnika u Župi Majke Božje Fatimske u Orehovici i službe člana i predsjednika biskupijskog Povjerenstva za pastoral Roma i imenuje se župnikom u Župi sv. Josipa u Novome Virju.
  • Vlč. Leonardo Šardi imenuje se župnim upraviteljem u Župi Uznesenja BDM u Svetoj Mariji.
  • Vlč. mr.sc. Stjepan Šoštarić razrješuje se službe župnika u Župi Uznesenja BDM u Belici i imenuje se župnikom u Župi Sveta tri kralja u Goli i župnim upraviteljem u Župi Presvetog Trojstva u Ždali.

NAŠI POKOJNICI

Pokoj vječni daruj im Gospodine

Zvonimir Trbović (r.21.08.1932. u Nedelišću) iz Nedelišća, Čakovečka 11, preminuo je u bolnici u Čakovcu 29.07.2020. Sprovod je bio 31.07., a sv. Msia zadušnica služena poslije. Primio je bol. pomazanje.

SAKRAMENAT ŽENIDBE ŽELE SKLOPITI

ŽUPNE ZAJEDNICE