Vlč. Tihomir Ciglar služio je sv. Misu u domu za starije osobe u Slakovcu, a na poziv ravnateljice doma, gđe. Nikolina Buza Lehkec. Godišnje nekoliko puta ili po potrebi korisnika doma, župni vikar opslužuje njihove duše hraneći ih svetim sakramentima i Riječi Božjom.

Prije počeka svete Mise, pošto je mjesec listopad koji je posvećen BDM, molila se krunica. U propovijedi je župni vikar ohrabrio okupljene vjernike na vjeru koja im je hrana u njihovoj staračkoj dobi i bolesti, tumačeći im riječi proroka Habakuka. Vjera je ključna u svim važnim trenucima života i u radosnim i u žalosnim. Vjera čovjeka drži da ne malakše na životnome putu. Po vjeri nas Bog hrani kako bi mogli nositi naše križeve do kraja. Čovjek vjerom Bogu odgovara na milosti i razne životne pozive.  I na kraju po vjeri, ali i našim dobrim djelima Bog će nas spasiti i nagraditi u nebeskom kraljevstvu.

Poslije svete Mise, korisnici doma i gospođa ravnateljica su se zahvalili kapelanu. Potom su se kratko družili te su se predstavili neki novi korisnici doma.

U organizaciji svete Mise sudjelovao je zvonar slakovačke kapele sv. Florijana, gosp. Ivan Senčar.

 

 

Na blagdan sv. Alojzije Gonzage, 21.VI.2017., skupina župnih suradnika uputila se na hodočašće u Zagreb. Prvo smo posjetili franjevačku crkvu na Kaptolu gdje smo slušali o povijesti samostana, crkve ali i franjevačkog reda u Hrvatskoj. Nakon toga pohodili smo Zagrebačku katedralu i grob bl. Alojzija Stepinca koji je i dobio ime po sv. Alojziji Gonzagi. Na grobu smo se pomolili i zapjevali pjesmu. Potom smo pohodili Nadbiskupsko bogoslovno sjemenište gdje nas je dočekao vlč. Ivica Cujzek koji nam je u bogoslovnoj kapeli Presvetog Srca Isusova ispričao povijest bogoslovije ali i kako bogoslovi danas žive. Vrhunac hodočašća bio je posjeta Međubiskupijskom dječačkom sjemeništu na Šalati gdje nas je ugostio vlč. Josip Đurin, prefekt, a koji je svojevremno bio i kapelan u Nedelišću. On je služio svetu Misu u sjemenišnoj kripti sv. Antuna Padovanskog, a nakon toga nas je upoznao sa poviješću sjemeništa i životom sjemeništaraca. Nakon toga nas je ugodno iznenadio te je sve hodočasnike počastio ićem i pićem. Bog mu lijepo plati! Vlč. Josip Đurin je ostavio lijepi trag i uspomenu u Nedelišću za vrijeme kapelanske službe. Potaknuo nas je sve da molimo za sjemeništarce, ali i za nova svećenička i redovnička zvanja, što i naša župna zajednica redovito čini.

04.05.2017

U 18.00 sati pri kapeli sv. Florijana u ulici M. Viljevca u Nedelišću, služena je sveta Misa za sve žive i pokojne članove DVD-a Nedelišće i DVD-a koji pripadaju općini Nedelišće. Sv. Misu je služio vlč. Tihomir Ciglar koji je u propovijedi istaknuo koliku štetu imovini i ljudima može nanjeti vatra i iza sebe ostaviti pustpš; još veću štetu našoj duši ostavlja vatra grijeha. Nakon, toga je kapelan nabrojao sedam glavnih grijeha koji su kao vatra našoj duši, ali je dao i odgovor kako vatru grijeha gasiti. Oholost se gasi poniznošću, škrtost darežljivošću, zavist - priznanjima drugima, bludnost – suzdržljivošću, neumjernost u jelu i piću – umjerenosti, srditost – blagošću, lijenost – radišnošću, napose radom za spasenje i posvećenje naših duša. Svetu Misu je pratio i župni zbor sa voditeljem prof. Vladom Mihaljevićem. Vatrogasci su kao i svake godine bile dopraćeni limenom glazbom u svečanom mimohodu, a vatrogasac Darko Pokrivač je čitao Božju riječ. O kapeli vode brigu susjedi kojima se ovima putem i zahvaljujemo.

03.06.2017

Nakon što je prošle godine obnovljena fasada na župnoj crkvi, ove godine krenuli smo s obnovom pokrajinskih oltara sv. Vida i sv. Antuna Padovanskog. U prvoj fazi obnove, restaurirane su oltarne slike sv. Vida i sv. Marije Magdalene te sv. Antuna Padovanskog te sv. Florijana. Do kraja godine će se i obnovite skulpture svetaca i anđela sa spomenutih oltara. Obnovu vodi gosp. Ivezić iz Varaždina, a radove obnove je financirala općina Nedelišće na čelu s načelnikom gosp. Darkom Danijom. Ovima se zahvaljujemo svim spomenutima i svim župljanima naše župe.

 

 

29.04.2017

76 osmaša je u subotu, 29.IV.2017. primilo puninu Duha Svetoga u sakramentu svete Potvrde kojeg im je podijelio preč. Damir Bobovec, izaslanik našega varaždinskoga biskupa Josipa. Na početku su riječ dobrodošlice preč. Damiru uputili Abel Jakopec i Sara Dovečer. U propovijedi je preč. Damir istaknuo plodove Duha Svetoga koji će zaista biti plodovi ako će firmanici biti otvoreni za suradnju s Duhom Svetim. I domaći župnik preč. Nikola je u pozdravnom govoru rekao firmanicima da sve ovisi o njima, koliko će biti otvoreni Duhu Svetome – toliko će im Duh Sveti pomoći u životu i uvjeri i u nadi i u ljubavi.

Firmanici su neposredno prije svete Potvrde primili i sakrament svete Ispovijedi, zajedno sa svojim kumovima i roditeljima. Za taj događaj pripremali su se i kroz školski vjeronauk i kroz župnu katehezu. Na suretu s preč. Damirom Bobovcem, 18.IV.2017., pokazali su solidnu razinu vjerskoga zadnja, a posebice dečki te ih je preč. Damir pohvalio. U generaciji se nalaze i 4 para blizanaca na koje smo ponosni. Također iz te generacije naša župa ima i 6 ministranata.