Nakon što je u petak, 24.VIII.2018. bila primopredaja izmđu preč. Nikole Samodola i vlč. Tihomira Ciglara, a u z prisustvo dekana preč. Ivana Hercega, dekanatskog bilježnika vlč. Stjepana Markušića te župskih ekonomskih vijećnika gosp. Franje Cimermana i gđe Marije Horvat,

u nedjelju, 26.VIII. 2018. bilo je uvođenje u župničku službu svečanim obredom pod svetom Misom. Vlč. Tihomira Ciglara je u župničku službu uveo izaslanik varaždinskoga biskupa, generalni vikar mons. Antun Perčić koji je ujedno i arhiđakon međimurski.

Vlč. Tihomir Ciglar primio je ključeve crkve i na taj simbolični način primio upraviteljsku župničku službu, potom mu je povjerena krstionica, ispovjedaonica te svetohranište. Poslije propovijedi koju je izreako mons. Antun, novi župnik je ispovjedio svetu vjeru katoličku. Na kraju je novi župnik zasjeo na sedes i na taj simbolični način povjereno mu je da predsjeda župnom zajednicom.

U svojemu obraćanju svojim župljanima, vlč. Ciglar je istaknuo da mu je velika čast ali i odgovornost što je postao 33 župnikom časne i drevne nedeliške župe Presvetoga Trojstva. Također, župnik je istaknuo da on nije „Bog ni batina, šef ni gazda, već duhovni otac, pastir, brat i prijatelj u Isusu Kristu“ svojim župljanima.

U ime župne zajednice novoga župnika je pozdravio gosp. Darko Pokrivač, član Župnoga zbora te mu čestitao u ime svih župljana, a potom izmolio molitvu za novoga župnika.

More Joomla Extensions

19. KOLOVOZA 2018. u 09.00 sati je prečasni Nikola Samodol služio sv. Misu u župnoj crkvi Presvetog Trojstva u Nedelišću pod kojom se zahvalio Gospodinu Bogu za župničku službu koju je zadnjih 19 godina vršio u Nedelišću. Zahvalio se i svim župljanima koji su mu pomagali na bilo koje načine. Na kraju su preč. Nikoli u ime župljana uručeni pokloni od strane Župnog zbora i svih župljana, a poklon je uručila Terezija Polak. U ime Caritasa je poklon uručila Božena Hajdarović, a u ime ministranata Luka Treska.

Zahvaljujemo se prečasnom Nikoli Samodolu, dosadašnjem župniku na svemu što je učinio za našu župu, a sada odlazi u zasluženu mirovinu. Neko vrijeme će ostati još u župnome dvoru te pomagati novome župniku koliko će moći. Istaknut ćemo samo najvažnije što je učinio za našu župu; kompletno je obnovljeni župni dvor, toranj crkve je dobio novi bakreni pokrov, crkva je dobila orgulje, obnovljena je fasada na crkvi, uređeno je parkiralište te ograđen župni prostor, obnovljena je Pastoralna dvorana te dograđen gospodarski dio. Na duhovnome području je došla do izražaja sveta liturgija te ministrantska zajednica.

Zahvaljujemo i svima koji su na bilo koji način pripomogli proslavi povodom 19 godišnjice službe župnika u Nedelišću preč. Nikole. Zahvaljujemo se prije svega svima župljanima naše župe, zvonaru Vladi Pokrivaču i obitelji, kantoru Vladi Mihaljeviću te župnome zboru, Župnom ekonomskom vijeću s na čelom Franjom Cimermanom, ministrantima, župnom Caritasu s na čelu Boženom Hajdarović, općini Nedelišće s na čelu načelnikom Darkom Danijom, pekari „IN“ iz Nedelišća, Biserki Treski, Branki Novak, Nadi Mlinarić, Branki Blagović, Danici Zrna, Katici Oreški, Stjepanu Novaku te svima ostalima župnim suradnicima i pomagačima. Neka se nitko ne osjeća izostavljenim te se svima zahvaljujemo, ako netko i nije ovdje spomenut imenom i prezimenom. Svima Bog lijepo plati.

More Joomla Extensions

26. srpnja 2018. godina je točno 50 godina od svećeničkog ređenja našega župnika Nikole Samodola. Naime, 26. srpnja 1968. godine u Šibeniku je tadašnji biskup Josip Arnerić zaredio za svećenika Nikolu Samodola. Preč. Nikola rođen je 25.X.1943, u Šibeniku od oca Kazimira i majke Vinke r. Aras. Djetinjstvo, osnovnu i srednju školu završio je u Šibeniku, a potom ulazi u franjevački konventualski samostan i studira na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Zagrebu. Nakon ređenja vršio je dušobrižničku službu u župi Sv. Duha u Zagrebu gdje je posebno bio zadužen za bolnicu tadašnju „Ligu raka“ gdje je providirao mnoge bolesnike. Do sada službu župnika vršio je u Molvama, Gušću, Gornjem Dragancu, Mađarevu i Novom Marofu, Pančevu (Vojvodina – Srbija), Hlebinama, Ivanjskoj, Kalinovcu i sada kao župnik u Nedelišću. U svećeničkom djelovanju do sada je imao 16 kapelana, od toga 10 njih u župi Nedelišće te je tako pomogao mnogim mladim svećenicima u njihovim prvim danima svećeničkog života.

Od srca čestitamo prečasnom gospodinu župniku na ZLATNOM SVEĆENIČKOM JUBILEJU te Mu želimo još mnogaja i blagaja ljeta.

U Nedelišću 26. VII. 2018. u župnoj crkvi Presvetog Trojstva proslavljena je pedeseta obljetnica svećeničkog ređenja preč. Nikole Samodola, župnika u Nedelišću. Na sv. Misi bilo je prisutno preko dvadesetak svećenika od kojih su dvojica rodom iz nedeliške župe; vlč. Josip Pivar, župnik u Podturnu i prof.dr.sc. Karlo Šimek, profesor na KBF-u u Zagrebu, kojemu je i zlatomisnik spremao Mladu Misu. Propovijedao je dosadašnji župni vikar vlč. Tihomir Ciglar koji četiri godine zajedno s zlatomisnikom vrši pastoralnu službu u Nedelišću. Istaknuo je između ostaloga tri svetopisamske vrline koje rese preč. Nikolu: revnost, gorljivost i radišnost.
Na kraju sv. Mise zlatomisniku je uručen prigodni poklon od župljana te općine Nedelišće.

Preč. Nikola Samodol rođen je 25.X.1943, u Šibeniku od oca Kazimira i majke Vinke r. Aras. Djetinjstvo je proveo u rodnom Šibeniku gdje je završio osnovnu i srednju školu, a potom ulazi u franjevački konventualski samostan i studira na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Zagrebu. Za svećenika je zaređen 26.VII. 1968. u Šibeniku po rukama mons. Josipa Arnerića, šibenskog biskupa. Nakon ređenja vršio je dušobrižničku službu u župi Sv. Duha u Zagrebu gdje je posebno bio zadužen za bolnicu te je providirao mnoge bolesnike. Do sada službu župnika vršio je u Molvama, Gušću, Gornjem Dragancu, Mađarevu i Novom Marofu, Pančevu (Vojvodina – Srbija), Hlebinama, Ivanjskoj, Kalinovcu i sada kao župnik u Nedelišću. Preč. Nikola je obredno biritualac, a u Grkokatoličkoj Crkvi ima naslov protojereja stavrofora. U svećeničkom djelovanju do sada je imao 16 kapelana, od toga 10 njih u župi Nedelišće te je tako pomogao mnogim mladim svećenicima u njihovim prvim danima svećeničkog života.

Naša župa je 30. lipnja ove godine hodočastila k Majci Božjoj Trsatskoj na Trsat. Hodočastilo je oko 60-ak žuljana naše župe. Ove godine smo na poseban način molili za oproštenje grijeha i obraćenje grešnika.

Pri dolasku smo formirali procesiju i ušli u svetište pjevjući marijanske pjesme. Nakon ulazne procesije bila je prilika za svetu Ispovijed, a potom pobožnost Križnoga puta. Sv. Misa je služena u crkvi u 10.00 sati. U 13.00 smo imali zahvalnu procesiju, a nakon toga smo krenuli prema Fužinama gdje smo razgledali crkvu i mjesto.

Kao i na svakom hodočašću tako i na ovome, bili su prisutni i naši ministranti koji su pomogli oko hodočašća. Hodočasnike je vodio vlč. Tihomir Ciglar, kapelan. Okrjepu je darovao naš župnik preč. Nikola Samodol. Fotografije nam je ustupio gosp. Miroslav Sabolčec, stoga Mu se zahvaljujemo.