ŽUPNE OBAVIJESTI

Peta korizmena nedjelja je nedjelja Caritasa. Za tu nedjelju su članice župnog Caritasa pripremile pisanice. Voditeljica gđa Božena Hajdarović je grupi krizmanika prezentirala kakao se pravi „međimurska pisanica“. Stoga, su naši krizmanici sudjelovali u pravljenju pisanica. Prilog koji se dobio ide za najpotrebnije naše župe, no dio ide i za izradu biskupijskog Caritasovog pastoralnog doma koji je u izgradnji u Varaždinu na Banfici.

Isus Krist je oživio Lazara. Isus po svojoj Crkvi oživljuje i mnoge duše koje su upale u teške grijehe. Isus Krist po Caritasu oživljuje i one koji su u materijalnoj i duhovnoj oskudici. Zato onaj tko pomaže najpotrebnijima, taj je suradnik Božji o uskrsnuću za život vječni. Svima Bog plati pred rajski vrati.

NEDJELJNA MISAO

Bijela nedjelja

EUHARISTIJA – KAMEN TEMELJAC Dj 2, 42-47, Ps 118, 2-4. 13-15.22-24, 1Pt 1, 3-9, Iv 20, 19-31. Draga braćo i sestre!                 Izrael obiluje kamenom te je za Izraelce kamen simbol snage jer on jest čvrst, trajan i težak. Neki narod su čak kamen smatrali svetim predmetom. U Svetome Pismu pak se kamen spominje već u prvoj biblijskoj knjizi, Knjizi postanka, i to u smislu kada patrijarh Jakov podiže u Betelu  kamen kao žrtvenik Bogu. Dakle, kamen ima ulogu biti podloga za žrtvu Bogu. Nadalje, u Svetome pismu spominje se postavljanje dvanaest kamenova kao simbol dvanaest plemena Izraelovih. Preko kamenih žrtvenika, Bog posvećuje i dotiče zemlju. Takvi sveti kamen jest znak Božje prisutnost, ali i pralik Isusa Krista. Isusa Krista sveti Pavao naziva „kamenom spoticanja“ za ohole nevjernike. U posljednjoj knjizi Svetoga pisma, Knjizi otkrivenja, pak se spominje drago kamenje, kojim će biti sazidan novi sveti grad Jeruzalem.              Prvi kršćani su imali četiri kamena na kojemu su gradili život; nauk apostolski, zajedništvo, lomljenje...

Opširnije

ŽUPNA HODOČAŠĆA

HRVATSKO NACIONALNO SVETIŠTE MAJKE BOŽJE BISTRIČKE

03.06.2017.

SVETIŠTE MAJKE BOŽJE TRSATSKE U RIJECI

01.07.2017.

EUHARISTIJSKO SVETIŠTE PREDRAGOCJENE KRVI KRISTOVE U LUDBREGU

02.09.2017.

MEDIA

FOTO GALERIJA

ŽUPNI LISTIĆ

KATOLIČKI TISAK

POVEZNICE

FACEBOOK